Textiel kan ook in full color geprint worden, met behulp van digitale printers. Dit digitale printen wordt in het jargon ook wel DTG genoemd, wat 'Direct To Garment' betekent. Bij deze techniek wordt dus direct op het textiel geprint. En dat kan mooie plaatjes opleveren! Wanneer u een ontwerp in veel kleuren heeft, maar dat in kleinere aantallen wilt laten produceren, kan het een goed alternatief voor zeefdruk zijn. En soms leent een afbeelding  zich gewoon goed voor deze toepassing. Digitaal printen kan overigens ook in relatief grote aantallen.

Kiezen voor digitaal printen

Digitaal printen leidt tot mooie resultaten op zowel wit als donker textiel. Kledingstukken van 100% katoen zorgen doorgaans voor het beste resultaat. Full color afbeeldingen of foto’s komen prachtig tot leven op T-shirts, longsleeves of sweaters. Om deze reden wordt DTG bijvoorbeeld veel gekozen door onze klanten die actief zijn in de mode (fashion labels) of in de muziekindustrie (merchandise). 

Wij helpen ook u graag bij de keuze voor het textiel om zo de mooiste digitale print voor u te realiseren.

Prijs in geval van digitaal printen

De prijs van digitaal printen is afhankelijk van het aantal en het gekozen formaat. Omdat de printerkoppen van de printers nogal kwetsbaar zijn, is het niet mogelijk om over randjes heen te printen: nekbedrukkingen of mouwbedrukkingen zijn daarom voor DTG niet zo geschikt. De minimale oplage voor deze techniek is 25 stuks.

Bent u enthousiast geworden over de mogelijkheid van digitaal printen? Vraag dan een offerte aan! Heeft u nog vragen over deze techniek, of wilt u misschien voorbeelden van digitaal printen met eigen ogen komen bekijken? Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak in onze showroom.