Klanten die zelf ook met een ambachtelijk product werken, voelen zich thuis bij een bedrijf als More Color. Het is fijn schakelen met Brouwerij 't IJ want ze begrijpen de voor- en nadelen van hand- en maatwerk, en wat er bij een productie van kleine tot grote oplages komt kijken. 

De brouwerij is naast hun prachtige bier, bekend van de molen midden in de Amsterdamse binnenstad en het meest gezellige terras zodra het zonnetje schijnt. Zij brouwen al een tijdje het betere kwaliteitsbier in het hartje van Amsterdam, wat ook buiten Amsterdam en over onze landsgrens met liefde genuttigd wordt.

Naast de bieren zijn de T-shirts een gewild item bij bierlievende touristen. En loopt elke zichzelf respecterende barman inmiddels ook trots met een struisvogel op zijn borst. Let maar op.

Altijd fijn shirtjes brouwen met de jongens van More Color. Ze werken precies als wij. Hoge kwaliteit. Eerlijke prijs. Nooit gezeik.

Bart Obertop - Brouwerij 't IJ

Brouwerij 't IJ brouwt sinds 1985 kwaliteitsbieren. Het begon allemaal toen muzikant Kasper Peterson op zoek was naar een officiële uitlaatklep voor zijn experimentele thuisbrouwerij. Als lid en componist van de band Door Mekaar werd hij verliefd op de bieren in Belgische stijl terwijl hij toerde ten zuiden van de Nederlandse grens. Omdat soortgelijke bieren nog niet in Amsterdam werden gebrouwen, besloot Kasper om ze zelf te produceren.

Op zoek naar een geschikt gebouw om een ​​officiële brouwerij te stichten, struikelde hij over een oud gemeentelijk badhuis in onbruik. Het had nog steeds zijn watertoevoer- en drainagesysteem, gemakkelijk schoon te houden tegels en stoomgenerator. Het was kortom het perfecte gebouw voor een brouwer.

Als een bonus had het de grootste houten windmolen van Nederland vlak naast de deur als de ultieme mijlpaal. Het baanbrekende werk loonde en 't IJ groeide geleidelijk uit tot de grootste en bekendste brouwerij van Amsterdam. Na meer dan twintig jaar besloot Kasper dat zijn werk was voltooid. Bart Obertop en Patrick Hendrikse namen het roer over en gaan door met het brouwen van de kenmerkende kwaliteitsbieren waar 't IJ bekend om staat.

Omdat de vraag zo veel groter was dan het aanbod, werd op slechts 700 meter van de oorspronkelijke locatie in 2013 een nieuwe brouwerij geopend. De oorspronkelijke brouwerij in de Funenkade produceert nu alle bieren voor consumptie in de bar in hetzelfde gebouw. Met de nieuwe faciliteiten op het Zeeburgerpad kunnen zee een aanzienlijk groter aantal flessen en vaten vullen. Ze slagen erin om de vraag een beetje beter bij te houden en zijn nog steeds in staat om af en toe een opwindend experimenteel brouwsel aan te bieden.

Facts
  • Stoere workwear overhemden met geborduurde badges
  • Wij werken harder voor een kratje IJbier
  • Grote oplages - Veel kleuren - Geen probleem