Borduurmachine Barudan More Color

Borduren is een zeer duurzame techniek om uw ontwerp of bedrijfslogo op een bijzondere manier in beeld te brengen. Het geeft soms nét dat beetje meer uitstraling aan uw kleding.  Uw ontwerp kan zeer precies en gedetaileerd worden aangebracht en gaat lang mee. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een sierlijke borduring op een handdoek, uw logo op een polo, sweater of jas, een high build borduring op een snapback cap. Het kan allemaal.

Textiel geschikt voor borduren

De meeste reguliere kleding is geschikt om te borduren, omdat het eenvoudig ingeringd kan worden. Het inringen bepaalt dus vooral of borduren wel of niet mogelijk is. Bij een rugzak of een golftas, kunt u zich misschien voorstellen, dat niet alle mogelijke plekken geborduurd kunnen worden.

Verder is dun materiaal, zoals bijvoorbeeld van een T-shirt, wat kwetsbaarder voor borduren. De borduring kan dan gaan ‘trekken’ of het textiel beschadigen. Het ene ontwerp heeft daar meer last van dan het andere. Dus laat je daar niet bij voorbaat door afschrikken: we adviseren daarin natuurlijk altijd.

Of uw ontwerp geschikt is voor borduren, wordt kortom bepaald door de volgende factoren:

  • het formaat en daarmee details van het ontwerp
  • het materiaal van het product
  • de positie van de borduring op het textiel

Prijzen in geval van borduren

Om te kunnen borduren, maken we een borduurprogramma van uw ontwerp. Het ontwerp wordt vertaald naar een specifieke borduursteek. Verder stemmen we in overleg met u af welke kleur borduurgaren we zullen gebruiken: we zoeken de juiste borduurgaren bij de pantone-kleuren die u aanlevert of u zoekt zelf samen met ons een kleur uit op onze borduurwaaiers.

De kosten voor het ontwikkelen van een borduurprogrammma zijn eenmalig € 65,- per logo. Wanneer u later nogmaals een opdracht geeft ditzelfde logo te herborduren, betaalt u nog maar € 35,- instelkosten (genoemde prijzen ex BTW). 

De prijs van de borduring per item is gebaseerd op het formaat, het aantal steken en het aantal items dat u afneemt. Borduren doen we vanaf een afname van 15 stuks.

Het maakt voor de borduring niet uit of uw logo uit 1 kleur of uit 6 kleuren bestaat. Het is wel belangrijk dat het logo niet té klein wordt uitgevoerd. Afhankelijk van het gewenste ontwerp, kan het zijn dat details wegvallen of versimpeld moeten worden. Soms is een iets groter formaat dan de eenvoudigste oplossing. Als u wilt weten of uw logo geschikt is om te borduren, stuurt u het ons dan op, met daarbij het gewenste formaat vermeld.

Ook bij borduren zijn extra’s in de uitvoering mogelijk: voor 3D borduren (of high-build zoals we het ook wel noemen) betaalt u een toeslag. Aan de hand van uw ontwerp beoordelen we  of het ontwerp geschikt is hiervoor.

Wilt u weten of uw ontwerp geschikt is om te laten borduren? Neem gerust contact met ons op of vraag een offerte aan.

Wat ook kan, is een afspraak met ons maken om onze showroom te bezoeken. We laten u graag voorbeelden van onze producten zien, zodat u deze ook echt even in handen heeft of zelfs kunt passen.  Samen maken we dan een keuze die het beste aansluit bij uw wensen en behoeften.