U kunt ook kiezen voor een bedrukking door middel van sublimeren. Wanneer u kiest voor sublimatie, printen we uw ontwerp op speciaal sublimatiepapier en persen we dat vervolgens als een transfer op uw materiaal. Het mooiste resultaat wordt bereikt bij licht textiel dat uit 100% polyester bestaat. Witte sportkleding is dan ook uitermate geschikt.

Hoe werkt sublimeren

Bij sublimatie gaat de inkt een verbinding aan met het textiel: de inkt wordt niet op het textiel geperst, maar wordt in de vezel opgenomen. Doordat we deze techniek op groot formaat kunnen toepassen, is het mogelijk om textiel van een zogenaamde 'All-over' print te voorzien. Ook kunnen we zogenaamde ‘losse panden’ voor u sublimeren. Deze lappen stof mogen een maximaal formaat hebben van 80x 80 cm. En vanzelfsprekend geldt ook hier, dat wat ons betreft het materiaal idealiter uit 100% polyester bestaat. 

Geen 100% polyester?

Eventuele mengvormen van textiel (bijv. een mix van katoen en polyester) kunnen overigens heus wel gesublimeerd worden. Er bestaan bijvoorbeeld Polycotton T-shirts, die populair zijn vanwege hun draagcomfort en het feit dat ze (door de combinatie met polyester) mooi in vorm blijven. Maar omdat de inkt bij het sublimeren het beste 'pakt' op de polyestervezels  en minder goed op de katoenvezels, wordt de print daardoor minder 'helder'. Dat is niet altijd een bezwaar. Het kan soms net het effect zijn wat u zoekt. Maar het is wel iets waar u van op de hoogte moet zijn. En wij zullen u daarin natuurlijk altijd adviseren.

Verdere aandachtspunten bij sublimeren

Bij het ‘all-over’ sublimeren van een T-shirt, wordt het T-shirt plat op een plateau gelegd. De ‘sublimatietransfer’ wordt daar bovenop gelegd en bedekt het hele shirt (of het gewenste deel daarvan). Vervolgens wordt de bedrukking geperst op het textiel. Het effect daarvan is dat rond de kraag van de hals, de boorden van de mouwen en aan de onderkant van het shirt oneffenheden kunnen ontstaan (omdat deze niet zo plat zijn als de rest van het shirt). En ook bij de aanzet van de mouwen zullen plooien ontstaan, die onbedrukt blijven.

Prijzen in geval van sublimeren

De prijs van sublimeren is afhankelijk van het aantal en het gekozen formaat. ‘All-over’ bedrukkingen zullen we altijd eerst met u overleggen om uw eventuele verwachtingen af te stemmen met het praktische resultaat. Kleine transfers zijn uitermate geschikt voor witte sportkleding, zoals wielrenshirts of hardloopkleding.

Benieuwd geworden of sublimeren een optie is voor u? Vraag dan een offerte aan. Heeft u meer informatie nodig, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.